Zeventiende tranport en het wonder van de rode kool

Gepubliceerd op 14 december 2022 om 15:07

Het zeventiende transport is een bijzondere. In deze vracht zit namelijk alleen rode en witte kool. Dat kwam allemaal weer op een bijzondere manier tot stand. 

Jacob Zeeman kwam enthousiast bij ons dat er in Groningen een groot overschot was aan kool. Na wat informatie te hebben ingewonnen bij ons contact in Roemenië en Oekraïne bleek dat de kolen erg welkom zijn in Oekraïne en je ze ook lang houdbaar kunt maken door ze in te graven, waardoor het erg geschikt voedsel voor de koude winter. We voelden aan alles dat we deze kolen wilden transporteren maar het geld ontbrak. 

De kolen die beschikbaar zijn is alleen nogal een grote partij. Het blijken wel 5 hele vrachten vol te zijn. Maar we hebben de afgelopen periode zoveel wonderen gezien dat we ook hier weer in vol vertrouwen actie hebben ondernomen. We hebben actief gepost op social media en tot onze grote verwondering en blijdschap hebben begon er geld binnen te stromen, eerst kleine beetjes en steeds meer en meer. Alle kleine donaties werden grote bedragen en inmiddels kunnen we 3 grote trailers vol kopen voor Oekraïne. 

Maar met alleen de kolen inkopen zijn we er nog niet. Net als voor de normale transporten hebben we ook hier weer een chauffeur een truck en een trailer nodig. Op 13 december rijdt Gert van den Top naar Rodeschool in Groningen om de kolen te keuren en hij besluit de kolen in te kopen voor Oekraine in het vertrouwen dat ook de vracht wel weer goed komt. 

Na contact met Cees en Cornel blijkt dat er een vrachtwagen uit Roemenië in Hannover staat, deze heeft daar gelost en heeft nog geen terugvracht. Na wat gebel kan hij op woensdag 14 december in de ochtend laden in Groningen in Rodeschool om de eerste lading kolen vast op te halen en te transporteren naar Oekraine. Dit is allemaal wonderlijk snel gegaan en we zijn daar ook weer diep van onder de indruk. 

We hebben inmiddels genoeg geld voor nog 2 kolen transporten maar nog geen vracht. We hebben het volste vertrouwen dat ook dat weer op de juiste manier op ons pad zal komen. 

Dank aan allen die gehoor hebben gegeven aan onze oproep en alle donaties, groot of klein, weer hun kooltje hebben bijgedragen aan dit prachtige voedseltransport in de koude winter in Oekraine. Maar bovenal dank aan onze Hemelse Vader die ons dit vertrouwen in ons hart geeft en de olie steeds weer rijkelijk laat vloeien om dit allemaal mogelijk te maken. 

 

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, ook niet in 2022. 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.