Zeventwintigste transport

Gepubliceerd op 3 november 2023 om 10:52

Op zaterdag 21 oktober is de 27e vracht geladen in de hal van Ab Jansen in Barneveld. Het gezin van een Oekraïense Pastor heeft 1,5 jaar gewoond op deze plek. Het gezin heeft besloten om terug te gaan naar hun vaderland en wilde graag hun huisraad meenemen en het gezin bouwt op de plek waar ze terugkeren een vluchtelingen opvang. Ook daarvoor hebben wij veel bedden in de vracht zitten. Ab Jansen schonk verwarmingen en een keuken voor de opvang. In de vracht zaten ook veel meubels en kleding en dekbedden voor de nieuwe vluchtelingenopvang in Vinnytsja in Oekraine. 

Dinsdagmorgen om 5.00u hebben we William Schregardus en Jonathan Bos uitgezwaaid. De vrachtwagen, de diesel en de chauffeurs zijn gesponsord door van de Brink Staalbouw.

Deze hele vracht stond in het teken van het inrichten van de vluchtelingenopvang. 

Dinsdagavond om 24.00u kwamen de mannen aan bij de grens van Polen/Oekraine en na 10 uur wachten mochten ze eindelijk de grens over van Oekraine. Ook hier was het weer spannend of het transport de grens overkwam maar we zijn blij en dankbaar dat het gelukt is. 

Woensdagavond zijn ze aangekomen bij Pastoor Andrei Babbi in Vinnytsja in Oekraine. Daar stond al een losploeg klaar en in 1,5 uur tijd was de trailer weer leeg. Andrei Babbi heeft de chauffeurs meegenomen naar een restaurant waar ze heerlijk hebben gegeten en daarna hebben ze een slaapplek gekregen. 

Donderdagochtend na een gastvrij ontbijt zijn de mannen weer gaan rijden richting Nederland. Helaas vanwege problemen bij grens Oekraine/Roemenie hebben de chauffeurs besloten om via Moldavië terug te reizen. Dit is allemaal goed verlopen en in de nacht van vrijdag op zaterdag waren de chauffeurs weer veilig terug in Barneveld. 

Dank aan allen die geholpen hebben bij dit transport. Een bijzonder bedankt aan Van de Brink Staalbouw en Ab Jansen voor de sponsoring van deze vracht. Het blijft bijzonder om te zien en te merken dat er steeds weer wordt voorzien in de vrachten. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

A.JANSEN
7 maanden geleden

Mooi verslag is voor mij accoord
Gr Ab