Elfde transport

Gepubliceerd op 5 september 2022 om 14:06

Zaterdag 20 augustus is het weer laden aan de Hoornweg. Daar word een stuk schuur beschikbaar gesteld door van Wikselaar Metaal  aan stichting TOF en we hebben weer een vrachtwagen vol weten te verzamelen. Telkens weer zijn we onder de indruk dat het nog steeds lukt om een vracht vol te krijgen. Helaas zijn we wel genoodzaakt voedsel in te kopen omdat dat bijna niet meer gedoneerd word maar toch heel erg dankbaar dat de vracht weer vol zit. 

De chauffeurs die gaan rijden zijn oude bekenden, ze hebben deze rit al eens gemaakt. Bertus en Bertus is het goed bevallen en doen het met vreugde nog een keer. Maandagmorgen 22 augustus vroeg in de ochtend vertrekken ze met een truck beschikbaar gesteld door  Besselsen Barneveld richting de grens van Oekraine. 

In deze vracht zitten onder andere aardappels, brand blussers, blikken groente, kleding en nog meer voedsel. 

Halverwege de middag krijgen we een berichtje dat de rit voorspoedig verloopt en de heren al voorbij Praag zijn. Om 22.00 avonds staan de mannen stil voor een goede nachtrust. en om 7.00 op dinsdagmorgen word er weer vertrokken richting eindpunt. Rond een uur of 14.00 staat de truck aan de grens en word hij even opengemaakt voor controle, maar als snel mogen de chauffeurs weer doorrijden.

 

Dinsdagavond om 22.00 uur word er nog gelost in San Martin in Roemenie. En daarna nog in Norzoy en Taga. De stichting brengt al langere tijd geregeld hulpgoederen naar deze plekken en dat kon nu mooi gecombineerd worden met de vracht voor Oekraine. Woensdagmorgen wordt er al vroeg vertrokken naar Suceava om te lossen.  Wel krijgen de chauffeurs nog een lekkere lunch mee door de gastvrije mensen uit San Martin en Norzoy.

 

Cees en Thea vangen de heren weer op om te lossen en ook de bekende foto word weer gemaakt met de truck in Fintinele. Bij het lossen zijn ze erg blij met de eieren. Dezelfde dag worden de hulpgoederen nog verdeeld over verschillende busjes zodat de volgende morgen alles al Oekraine in kan gaan. De nood is hoog en de spullen erg welkom. Bertus en Bertus laten weten dat ze lekker geslapen hebben bij Cees en Thea en dat alles goed verloopt. 

Helaas staat er op de terug weg wel een hele lange rij bij de grens. Cees en zijn zoon zijn net terug uit Oekraine en laten weten dat daar een rij staat van 20 km aan vrachtwagens voor de grens. Dus bij Bertus en Bertus aan de grens van Roemenie valt het nog een beetje mee. 

Halverwege de terugweg word er nog riet geladen in Hongarije om de kosten van de vracht een beetje te drukken want een transport kost niet niks. Alleen al aan dieselolie zijn wij als stichting al bijna €3000 kwijt. Vaak word de truck beschikbaar gesteld want huren kost veel geld, gelukkig en dankbaar zijn wij dan ook dat we nog nooit een truck hebben hoeven huren, en soms word daar ook de diesel bij gesponsord.  Dank aan alle bedrijven die dit mogelijk maken. 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.