Vijfentwintigste transport

Gepubliceerd op 20 juni 2023 om 10:01

Op vrijdag 9 juni mochten we naar de Betuwe rijden, daar stond een pallet jam bij Geurts Conserven fabriek voor ons klaar. Bij familie de Vree in Dodewaard stonden 3 pallets appels klaar en ook deze werden gesponsord. Daarna mochten we doorrijden naar Randwijk want bij Vroegop aardappels stond een grote big bag met aardappels voor ons klaar. 

Daarna zijn we naar familie Huisman in Driel gereden, deze hadden allemaal meubels en kleding verzameld voor Oekraïne. 

Afgelopen tijd kregen we de vraag uit Oekraine om kruiwagens, bezems en scheppen in te zamelen. De wens bij de bevolking is aanwezig om de puin van de oorlog op te ruimen en voorzichtig te starten met de heropbouw. Bij de Welkoop in Barneveld mochten we deze materialen inkopen tegen een nette gereduceerde prijs. 

Zaterdag 10 juni was het al vroeg dag want de laadploeg stond alweer klaar aan de Hoornweg bij Wikselaar Staalconstructie van wie we al de hele oorlogstijd een hal beschikbaar hebben gekregen om te gebruiken voor het verzamelen van goederen. 

In de vracht gingen de gehaalde goederen en  Stichting Moeder Teresa heeft ook weer veel kleding en dekbedden geschonken voor Oekraïne/Roemenië. We kregen een pallet bonen en we hebben nog wat voedsel ingekocht van sponsorgeld om de wagen vol te krijgen. Hartelijk dank voor uw donaties om dit weer mogelijk te maken. 

Zondagavond 11 juni vertrokken Mees van Laar en Wim van Maanen van Wim van Maanen vof(voor de 2e keer) met de truck van Wim richting Fintinele. Dinsdagavond kwamen ze aan bij Cees en Thea van stichting Antipas. Woensdagmorgen hebben ze een gedeelte van de vracht gelost voor de allerarmsten in Roemenië. Daarna zijn de chauffeurs doorgereden naar Cornel waarna alles direct in busjes is geladen en diezelfde dag nog aangekomen in Oekraïne. Na het lossen zijn de chauffeurs vertrokken richting Hongarije om daar riet al terugvracht te laden om de kosten van dit transport te drukken. Op vrijdagavond zijn de mannen weer veilig aangekomen in Nederland. 

De diesel is gesponsord door meerdere bedrijven: 

Boon Techniek 

Van Driel en de Graaf accountants

Transport in Nood 

Opure BV Ede 

 

Allen heel hartelijk dank voor alle gulle bijdragen en gespendeerde tijd van alle vrijwilligers betrokken bij dit 25e transport. Bijzonder hoe telkens weer de vracht gevuld is en betaald word. In alles blijkt maar weer: samen zijn we sterk, en iedere schakel is er 1. Met een dankbaar hart hebben we dit weer mogen doen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.